lördag 21 februari 2009

UTMANING 52 21 FEBRUARI 2009

SURT

Det liknar en scen ur filmen, fåglar av Alfred Hitchcock. Har aldrig sett så många fåglar cirkulera likt ett fiskstimm i luften utanför mitt fönster. De verkar absolut inte vara sura. De flyger så graciöst och svävande i vintereftermiddagen. Temat är surt. Känns lite surt inombords att jag inte kan komma på något i denna riktning.

Jo, det är surt att behöva sitta här med ett bullrande element som låter som ett svagt Niagara fall och inte få det sista sakerna på plats.
Vem skall montera handfatet ? Vem skall skruva fast kökskåpen? Porslinet skall helst inte ramla ner mitt i natten och ge grannen en känsla av att blixten slagit ner igen.

Vissa dagar upplevs mer sura än andra.Ibland stannar dagens surdeg kvar i en lång jäsningsprocess. Det är surt. Då gäller det att tänka i söta banor för att få lite balans.Surheten ger stundtalsvika men kan också bita sig allt mer fast i kläderna . Ja till och med gå innanför klädernas pansar.

Surheten är ingen bra kompis att ha med på resan. Väskan blir tyngre och tyngre trots att mycket kastas ur den. Väskan är och förblir som en burk öppnad surströmming De som inte gillar doften löper skrikande väck från en.

Platsen blir surheten som nu fått en ny vän,tomheten. De arbetar vidare på resan och in stiger bitterheten. Nu är resesällskapet komplett. De ger sig ut i den ensamma ekan. Surheten,
tomheten och bitterheten.
De når inte många sjömil ut innan de utan att göra något mer än att befinna sig i ekan har plockat fram de mest sura sidorna hos varandra .Till slut har den vackra träbåten inget att sätta emot. Hålet i botten är ett faktum.Ingen av de tre passagerarna surhet,tomhet,bitterhet lyfter inget finger för att hjälpa varandra utan de glider längre och längre ner mot havets botten

3 kommentarer:

  1. Det var roligt för jag upplevde under textens gång att det blev mer och mer som en resa i ord, sökande sig fram kring dagens tema. Så slutar det med surheten, bitterheten och tomhetens ändliga resa. Kul!

    SvaraRadera
  2. Det blev tillslut många sura saker som man kan sura över och som kan kännas surt. Denna meningen gillade jag: "Surheten ger stundtalsvika men kan också bita sig allt mer fast i kläderna . "

    SvaraRadera
  3. ojoj så bra skrivet, bra ide!!!så sant så sant!!

    SvaraRadera