söndag 15 februari 2009

Utmaning 45 den 14 februari en kärleksförklaring


EN KÂRLEKSFÔRKLARING

Det finns mycket och många att kunne ge en kärleksförklaring till. Allt ifrån Någons leende i matkön till väninnan som bara kommer störtande när jag tycker allt är bara supertrist.

Varför inte ge sig själv en kärleksförklaring på Valentinsdagen.
Härligt att du tog dig samman och ringde till väninnan som är allvarligt sjuk. Fint att du gav dig tid med en lång och innehållsrik frukost.
Kanke skulle jag ta upp den vanan som en gammal dam på Jylland har. Varje kväll dukar hon matsalsbordet med en vacker duk sätter fram vackra tallrikar. En bukett friska blommor står alltid på bordet. Kanske behövs det inte göras i detta omfång. Men var snäll mot dig själv och gör de saker som ger dig glädje. Det leder automatiskt till att andra i omgivningen får mer glädje . Hjälp den som har det besvärligt. Enkla saker.Ring ett samtal till någon som sitter ensam
Det här blev nog inte enligt övningen Det blev faktiskt mera om verktygen till en kärleksförklaring som blev snabbt nertecknade dagen efter utan redigering

1 kommentar:

  1. Denna kommentar kommer på fel text, jag försökte lämna på dagenstext om vad som gör en bra författare men det gick inte. Så:

    Det sista du skrev om viljan och drivkraften att skriva är väl precis vad som är viktigast att börja med, så har man väl det så är man väl på god väg i alla fall. Endel saker innom skrivandet kan man lära sig och öva upp men kärleken till att skriva och viljan att få ur sig på papper (dator) är ändå grunden.
    Men som du själv konstaterade så känns det långt kvar till att vara författare. Någon sa att författare kan man inte kalla sig innan man fått utgivet två böcker. Tror inte jag håller med om det men, en sak är säker, vägen är lång, men vi har i alla fall börjat.

    SvaraRadera