onsdag 21 januari 2009

SKRIVPUFF UTMANING 20

FAVORITPLATSEN I MITT HEM.

Det är riktigt riktigt besvärligt att bara få välja en plats. Börjar göra en lista på tänkbara platser,soffan vid den öppna spisen,sovrummet med sängen som står placerad så at tdet första jag ser är ett blått hav eller är det den möblerbara hallen med sina stora glasdörrar som välvilligt släpper in den franska vintersolen. Nej detta går inte. Det var en plats det gällde. Basta.

Jag väljer att utse skinnsoffan vid spisen till att få äran att vara min favoritplats nummer ett.
Varför det ?

Därför att det är den platsen som kan fylla mina behov under ett helt dygn.
De första solstrålarna på morgonen glider sakta in på klinkergolvet. Mina ögon ser ett blått hav kantat med ett grönklätt Pyreneerna När terassdörrarna öppnas kan jag följa tiden genom att lyssna till det svaga ljudet från kyrkan ner i Montesqiue. Känner jag mig ensam kastar jag blicken längre ner för berget och ser ner på de små leksaksbilarna som är på väg ner mot medelhavet och snart kommer TGV- tåget att fästa blicken på. 45 minuter till Barcelona , tre timmar till Paris.

Men den allra bästa stunden på dygnet är när mörkret faller och Pyreneerna försvinner in i sin nattsömn för då tänds ljusen nere i småbyarna i dalen. Ett varmt ljus som växlar från gult till orange och ligger så fantastiskt vackert precis som ett pärlhalsband nedanför min skinnsoffa.

Jag, stearinljusen och brasans knastrande musik gör att jag bara unnar mig lyxen att kunna få sitta timme efter timme och bara njuta av denna fantastiska tavla utanför mitt fönster .

3 kommentarer:

  1. Ja Mikaela, det får du gärna.Kanske har du och din familj lust till fransk semester . jag håller på att skapa en blogg ok franska upplevelser semester etc

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja semester i Frankrike blir det säkert så småning om. Jag är väldigt förtjust i det landet och har varit där ganska mycket eftersom jag har lite släkt där. har dessutom varit till Taizé ett antal gånger. Där finns en del av mitt hjärta för alltid.

    SvaraRadera