måndag 12 januari 2009

EN RESA MED FÖRHINDER



Vad betyder ordet förhinder ?Spontant leder reaktionen till negativ tanke. Den silvergrå pennan slutar prombt att marschera på det vita tomma arket i knäet. Kaffeklunkarna dricks i sakta rinnande eftertanksamhet.



Telefonsignalen skär genom de pladdrande kvinnorösterna i syateljen.En kvinna med ett vackert böljande hår lyfter sin smala lite seniga kropp från fåtöljen vid fönstret. Fotstegen är en aning tveksamma och långsamma mot en svart telefon som står placerad längre in i ateljen.

- Hallo

- Du är kvinnan i mitt liv. Det finns ingen annan fast att jag gifte mig med Patricia.

- ja

Andlöst väntar den mörhåriga kvinnan på nästa mening.

- Sätter mig i bilen NU och kör DIREKT ner till dig-

- Kan väl vara framme vid åtta tiden ikväll. Hoppas det går snabbare.Glöm inte att du är kvinnan i mitt liv.

Hennes lite omtumlande svar blir.

-Fint.Vi ses ikväll.Kör försiktigt.

Den ena fransyskan efter den andra kom in i syateljen under resten av dagen.Det började att gå allt bättre med att bli etablerad.Men där var fortfarande en bra bit att vandra tills hon skulle skulle slå igenom.Halvtrött lyssnade hon på kundernas önskemål om färg,form och material.
Tankarna var hos honom. Tänk att han hade ringt denna julafton 2 år efter giftemålet med den andra kvinnan.

Timmarna förflyter. Lokalen töms på kunder.Bordet dukas för kvällens middag. Vit spetsduk,kandelabrar och vita tallrikar med entunn silverkant.Kommer han att minnas deras sista måltid på dessa tallrikar ? Hon störs i sina funderingar av att den svarta telefon ger ljud ifrån sig. Det är HAN En halvtimme senare än vad vi har bestämt.Formligen flyger genom lokalen för att svara HONOM.

Det är inte HAN. Han existerar inte mer blir beskedet från polisen i den andra delen av telefonen.
Sedan den dagen gick klädslen alltid i svart.Mer och mer av design blev i den svartafärgskalan .Sorgens färg.Men det blev den kulören en som gav genombrottet för att slå igenom i modevärden.
Coco Chanel

2 kommentarer:

  1. oj överraskande och bra skrivet. gillade början och slutet att koppla det till verklig historia. Om det nu var det???
    Skimmer

    SvaraRadera
  2. Hej Skimmer
    Kul att du gillar texten Jo berättelsen är sann sägs det

    SvaraRadera