söndag 25 januari 2009

Skrivpuff utmaning 25 SKRIV NU

Inte så enkelt som det låter. Kraven ökar på mig själv. Det skall vara läsvärt. Men vem har påstått det. Det jag har lärt mig i denna övning var att jag kunde ha gjort det på en gång för det blev absolut inte bättre genom att skjuta upp det i timmar. Precis som om inspirationen skulle komma som en blixt. Den kom i alla fall inte till mig.

Nåja här kommer min utmaning


TÅRARNA SLUTAR ALDRIG RINNA NER PÅ HENNES GRAV.

I grottan Lombrives finns graven och där tårarna droppar än idag . Graven ligger 100km söder om Toulouse och ca 2 km sydöst om Tarascon sur Ariege.

Det var här denna kärlek startade för mer än 2000 år sedan.Det var världens vackraste plats sägs det. Flickan var ung,vacker, attraktiv och mycket rik. Landet kallades för Bebrices. Kungen Bebryx regerade . Han hade byggt sig ett palats som inte hade någon motsvararighet. Palatset hade fönster av kristallglas. Väggar av rosa marmor och en fantastisk trädgård med en konstgjord sjö.Bebryx levde på den tiden då gudarna befann sig bland de dödliga människorna.

En vårdag kom den grekiske guden Hercules till kungen. Hercules var så fräck att han satte sig på tronstolen. Gudinnan Hera blev mycker upprörd över detta och beslutade att hämnas. Hon dödade hans fru och barn i Grekland. Hercules blev förtvivlad och sökte hjälp hos Apollo som beslöt att straffet skulle få en längd på tolv år för hans fräckhet. Hercules måste tjäna hos kungen av Mykene.

Hercules var tvungen att be Bebryx om lov att passera genom Bebrices. Men männen upptäckte att de trivdes i varandras sällskap så Bebryx ber Hercules att stanna . Bebryx dotter var underskön .Många friare hade kommit för att fråga om flickans hand. Men hon vägrade stennackat att gifta sig med någon av dem.

Men en dag förändras scenariot. Dottern Pyrene blev attraherad av den vackre grekiske guden och deras kärlekssaga startar i all hemlighet. Men till slut var älskaren tvungen att resa för att avtjäna de sista två åren på sitt straff.Pyrene upptäcker att hon är gravid och blir helt förtvivlad och fylls av skam.
Hon flyr från palatset upp i bergen. Men skogen har många vilda djur. Björnen kommer farande och attackerar henne och formligen strimlar hennes kropp. Pyrene skriker ut sin fasa och dödsångest som hörs ända bort till hennes älskare.
Hercules hör de våldsamma skriken från bergen och skyndar sig så fort han kan tillbaka till Pyrene. Det är försent. Hon dör i hans armar. Han bär henne tillbaka till palatset.

Den sörjande Hercules tar alla stora stenblock runt staden Toulouse för att bygga ett monument till sin älskade Pyrene så att folket i trakten aldrig skulle glömma henne.

Monumentet till Pyrene blev Pyreneerna som än idag rymmer Pyrenes grav i Lombrives.

Du kan själv besöka den gråtande graven nära Tarascon sur Ariege och se att tårarna rinner ner på hennes grav

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar