fredag 27 mars 2009

utmaning 86 vad var det som hände???????????????

OVÄNTAT BESÖK I ROSA HUSET

Huset hade varit byns första skola och museets ichefs pappa hade arbetat som lärare här. Men skolperioden var slut.. Karriären hade gått vidare till att bli ett kommunalt nyttjande.
Undrar om Rosa Huset tyckte att det var ett lyft att numera bli taxerat som 1-2 familjs villa i de offentliga handlingarna hos skattemyndigheten.

Hon samlar tankarna och går ner i det gamla kommun arkivet för att se efter om målningen av den silvergrå färgen har torkat. Drar lite strött ut flyttkartongerna till mitten på stengolvet för att vara säker på att de inte byter färg.

- Vad är det ?
- Spänner sig maximalt och koncentrerar sig för att kunna uppfånga varifrån ljudet kommer.
- Nu hörs det igen.

Det låter som om någon eller några går fram och tillbaka på arkivtaket. Ena stegparet är mera kraftfullt och det följs av lättare steg.- Det måste vara en vuxen och ett barn.

-Men det finns ingen på ovanvåningen.Hon är helt ensam i det stora huset på Rådmansgatan. Ljudet kommer säkert från gatan eller grannens hus.
Hon går ut på gatan.Den är folktom så långt ögat kan nå. Grannens hus har ingen kontakt med det Rosa Huset. Vad är det som händer denna oktober natt ?.
Muttrande går in i huset igen.
-Ja men jag är överbevisad om att jag hörde 2 personer gå flera gånger på arkivets tak.

Men efter en hel lördag med målningsarbete tog tröttheten ut sin rätt.Dags att inta sängen i full sving. Målarkläderna hamnar vårdslöst på trästolen vid bädden.
Hon vände och vred sig i sängen. Vad är det som händer i huset? Vem var det som promenerade runt.
-Skulle renoveringen bli klar i tid innan sommaren var slut ?

Hade druckit för mycket kaffe under arbetspasset. Nu ville kaffet bara ut. Reser sig långsamt från sängen och når morgonrocken.
- Vad är det som händer nu ?
Någonstans rinner det vatten.Öppnar försiktigt sovrumsdörren. Ljudet blir starkare.
- shit. Det är toaletten som står och rinner. Säg nu inte att den måste bytas. Det ingår verkligen inte i budgeten. Irriterat börjar hon gå ner för den breda stentrappan till toaletten.
Halvvägs på trappan blir hon stående. Nackhåren reser sig. Vattnet har slutat rinna. Nej detta kan bara inte vara sant.
Vem är det som kommer på besök i det gamla skolhuset ?

2 kommentarer:

  1. vilken cliff hanger! fortsättning följer på denna väl uppbyggda spökhistoria hoppas jag!

    SvaraRadera
  2. Kvalité på dina texter. Sånt uppskattas.

    SvaraRadera