måndag 23 mars 2009

utmaning 82

Ny kollega på distans

Sitter här på andra sidan sundet vid ett nött gammalt kommunalt skrivbord. Hur i hela fridens namn hade den nya situationen uppstått ?
Svaret en aning komplext och gick flera år tillbaka i tiden. Startskottet- en artikelserie om att arbete utomlands som stod att läsa i Sydsvenskan om söndagen.

Från denna morgon ökades fokus mot ett jobb i Köpenhamn. Behövde komma ut i en större värld med andra impulser. Klivet var inte långt från Malmösidan till Dragör. Bussresan in till den danska huvudstaden tog nästan 40 minuter.

Nervositeten denna första arbetsdag tog allt större del av kroppsytan. Kroppens regndroppar gled i strila strömmar ner från armhålorna. En kort promenad bakom hovedbanegården ledde ner till Halmtorvet. Där låg den danska kontorsbyggnaden. En hastig blick på gatubilden avslöjar att det inte var det mest fashionabla kvartet.

Borta vid busshållplatsen gick en ganska mager kvinna med svarta lackstövlar och en kort mycket kort kjol fram och tillbaka på trottoaren. De skulle bli kollegor. Skillnaden var den enorma husfasaden in till kontorrummen. Den ena kvinna skull se till att den andra kvinnan kom bort från gatubilden och gärna också bort från kontorsrummen genom att inte längre vara i behov av ekonomisk hjälp från kommunen.

Nu elva år senare var det dags att skapa en ny karriär igen genom att .............

1 kommentar:

  1. Jag gillade också hur du byggde upp förväntan hos MIG. Och bilden av de två kvinnorna, var excellent! Tyckte jag! Cissi

    SvaraRadera