söndag 1 mars 2009

UTMANING 60 DEN 1 MARS

Nu skall det lappas ihop

Alla dessa lösa trådar som skall lappas ihop till en enda lång livstråd. Tiden och lappen hade inte samklang i sin vardag. Tiden styrde över lappen som aldrig fick det utrymde som behövdes för att kunna skapa många små lappar till ett magnifikt täcke.

Tröttheten tog snart överhand. men några rader måste komma ner. Kändes som om hon lappade på allt just nu. Fixa lite här och fixa lite där. Fullt med gula små lappar på en vit kylskåpdörr .En tavla som aldrig tycktes bli mindre.

Du milde jag skall vara ute ur huset om 12 dagar. vart ? Golven skall målas liksom väggarna i köket. De sista minimala delarna av ett möblemang skulle ner i en källare.
Känns som om både huset och jag lappas ihop för att kunna hålla ett litet tag till. Men ingen av oss får egentligen den kvaliten vi verkligen vill ha. Lappningen sker med en lågprisbudget i livet.

Var trött på att lappa ihop. Vill ha det enhetligt . Långa raka rena livsytor och inget hopplock varken av saker eller känslor. Måste rensas upp både inne och utanför kroppen.
Det var dags att lägga en ny livsyta där skarvarna från lapparna inte syntes. Hur gör jag det ?
Var ärlig mot dig själv.

1 kommentar:

  1. "Fullt med gula små lappar på en vit kylskåpdörr"...så är det! Med saker som man måste klara ut och klara av. Saker som man glömmer och som gör det omöjligt att lappa iho sitt liv. Till en enhet! Fint skrivet. Och tyngt. Livstyngt! "Var ärlig mot dig själv"! Ja, det är väl det som är knuten! Och pudelns kärna! Cissi

    SvaraRadera