söndag 27 december 2009

RINGEN

Skolklockan talade om att det var rast på den lilla skolan. Eleverna i 9a rusade snabbt ur kemisalen. Ânnu en gång hade de lyckats få den gamla kemifröken till att tappa kontrollen över dem. Egentligen var de inte elaka men hon var bara för vek.Hade absolut ingen pondus.
Pondus. Ja det var det hon önskade att få efter det som hände med ringen.

Konstigt att det blev en ring.Men så blev det i alla fall. Det var 7 av de tuffaste i klassen och lite håglöst hade hon föjlt med dem utanför skolgården. Bort till kanalen. Där hade Lasse snabbt dragit fram en halv paket Prince. Cigaretten hade gått från den ena till den andra . Just som det var hennes tur i ringen att dra ett bloss på cigarettstumpen ringde det in igen. Hon tackade sin lyckliga stjärna.Hade aldrig rökt. Hur gjorde man för att få ut luften i ringar ?

På vägen hem gjorde hon upp en plan. Jag måste träna för att inte göra bort mig nästa gång det blir min tur. Nyckeln till ytterdöoren gled enkelt in på sin plast. Hon var ensam hemma. Mammas Salem cigaretter låg på köksbordet. Drog långsamt ut en cigarett. Tändstickorna.De låg vid gasspisen.

Lite nervöst gick hon in i badrummet och tände cigaretten.Försiktigt sattes den mellan hennes ungdomliga läppar.Provade med att dra in röken för att göra en luftring. Resultatet blev bara tårar som rann ner för kinderna av den starka mentholsmaken. Tack mamma att du rökte mentholcigaretter det fick mig att aldrig börja röka tänkte hon denna decemberkväll.

2 kommentarer:

  1. Grupptrycket kan vara enormt. Bra skrivet. Historien hade stått själv också, men det blev roligt med det personliga tacket till mamma på slutet.

    SvaraRadera
  2. bra text så verklig och det där med grupptryck mmm det är ju så kul med tacket till mamman ;)

    SvaraRadera