onsdag 10 juni 2009

FALLET UTMANING 161

FALLET

I vilket fall som helst var det mer än 161 gånger som hon hade drömt om att denna dag skulle infinna sig. Nu var det bara sex dagar innan Köpenhamnsfallet skulle få sin upplösning.
- Herre Gud ! Blir det ett stort fall för mig i livet att gå från kommunalarbetare till att vara min egen herre över tiden ?
- Vad kommer fallet att innebära för mig ?
- Kommer inkomsterna att falla dramatiskt.
- Vilken idiotfråga att ställa sig. Självklart . Vad tror du egentligen? Pengakranen stängs från kommunen och nu skall du ut och finna en liten del av dem på ett annat sätt.

Kanske kunde det bli till en berättelse om lösningen av det nya livsfallet.
I vanliga fall brukade hon inte bekymra sig så mycket. Men det är klart nu står det betydligt mera på spel. Allt att vinna inget att förlora. Nåja så enkelt är det nog inte i alla fall.

Under många år hade hennes insats blivit allt mer fallande på arbetet. Arbetsuppgifterna hade inte längre några spännande ingångsvinklar. Den ene kollegan efter den andre föll bort från arbetsplatsen. Kom speciellt ihåg Marita den tyska flickan med sitt mörka svallande hår. Det hade givit många av de manliga kollegorna svallningar i blodet.

Hon hade gråtit tårar som hade kunnat bli ett helt vattenfall när väninnan ringde och berättade om sin cancer. Vänninans fall på sjukhuset hade inte blivit behandlat på ett snabbt sätt vilket förvärrade sjukdomssituationen.

Fallande boräntor gjorde flyttningen möjlig.Men fallande arbetsmöjligheter borde kanske stoppa upp den ?
Fallet med finanskrisen hade hon absolut inte något inflytande över.
Var det då inte lika bra att bara kasta sig ut i fallet och ser hur den franska landningen skulle komma att gestalta sig?

Tog långsamt upp avskedsansökningen som låg färdigskriven på skrivbordet. Satt med den i handen och begrundade den för en tid som kändes evighetslång. Den blå kontorsstolen skjöts tillbaka med röda sandaler. Avståndet in till chefens rum var midre än två meter.
- Gör det nu sa hon högt till sig själv. I ditt fall kommer det säkert att visa sig att fallet gör att just du hamnar på den hylla där du hör hemma.

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa tycker jag krävdes lite tanke att läsa den

    SvaraRadera
  2. Det var mer än ett fall det där! Jag tycker du fick till det på ett snyggt och proffsigt sätt.

    SvaraRadera