söndag 30 augusti 2009

STARTA PÅ NYTT 30 augusti utmaningen

EN SOMMARDAG PÅ CHARTREUSES



Bo Frankrike kan sägas vara nystart på livet.
Starta dagen på ett annat sätt.
Utsikten ner över havet från sängen och en enkel kopp kaffe på terassen med syrsornas sång till sällskap.
Solen brukar öka sin givmildhet allt eftersom den vänder sig från framsidan av det gula huset för att gå ner på kvällsbalkongen.

Herr D och jag försöker arbeta efter vår gemensamma aktivitetsplan. Inte enkelt.Varken för någon av oss.Kabelfel kontra allt för stekande värme.

Det blir dags för en sallad till lunch.. Elegant placerad på en bricka får den följa med ut.
Nu är solen bara allt för stark.En paus med en ljudbok.Gäller att utöka ordförrådet på flera språk.Snarkningar och korta skall hörs från schäfern som ligger och sparkar med tassarna på ett delvist kallt klinkergolv medan jag svettas av spänningen i ljudboken eller av koncentrationen på att böja de franska oregelbundna verben korrekt.

Solen strålar mattas av. Det blå hundkopplet läggs i ena handen och i den andra läggs husnyckeln.Franskmannen pratar oavbrutet.Budskapet går inte att missa.
- Äntligen skall vi gå en tur till platån.
Den franske mannen springer lös på grusvägen i Pyreneerna i mer än en timme.

Senare på kvällen blir det besök av vänner på ett glas rosevin och så har ytteligare en dag förflutet under Frankrikes sol.

En ny start på livet sker varje dag oavsett var vi befinner oss.Det gäller att mjukt använda livets växellåda och smidigt förflytta oss fram på livsvägen.Inte ge upp när vi ibland måste lägga in backen . Den ger tid till att kunna få reflektera och sedan på nytt med större tyngd föra in ettans växel och glida ut på livets väg med en nystart på livets möjligheter

4 kommentarer:

  1. En ny start på livet sker varje dag oavsett var vi befinner oss, vilken underbar tanke. Bra skrivet och jag måste erkänna att man blir lite sugen på ett liv någon annanstans ibland.

    SvaraRadera
  2. Det sista stycket lyfte texten som annars kändes lite "sockersöt". en drömtillvaro i verkligheten.

    SvaraRadera
  3. Vilken drömtillvaro att kunna göra en nystart varje dag...men för somliga är ju frågan; en nystart till vad? Tillbaka till det gamla, ofrånkomliga?

    SvaraRadera