måndag 4 januari 2010

2110:4 utmaning Falskalarm

Larmet var faktiskt falskt. Hade suttit och arbetat i ett litet kallt stenhus. Duggregnet föll sakta utanför de enkla fönsterrutorna. En lila ylleschal sveptes ett extra varv runt en tunn hals.

Var kan jag få värme mumlade hon tyst?Varför skulle det vara tyst.Det var bara hon och den stora hunden kvar i huset.De andra hade rest i gryningen för att vara i Paris sent ikväll. Om inte snön skulle hindra deras framfart.Hela landet tycktes lamslaget av denna vita vinter. Det hade då varit ett falskt larm att tro att franska vintrar skulle vara som tidiga sommarnätter i Skandinavien.

Vad var det nu Agnete hade sagt om MC Donalds ?
Jo, varma lokaler och fri tillgång till internet. WIFI JIPPI.
Tog på sig den gröna dunjackan.Tack för att den hade kommit med i flyttlasset. Den gamla röda renault stod på p-platsen.Var som vanligt lite svårstartad. Men så satte dieselmotorn igång med ett brak.Avgaserna sprutade ut likt ett vulkanutbrott.Det var inte så konstigt ett den franska regeringen gav 10.000:- för varje bil som byttes mot en ny.

Den efterlängtade platsen låg inte långt bort. Hade bara tänkt en enkel kopp kaffe. Men plötsligt slog dofterna av hamburgare och pommes emot luktsinnet i en sådan fart att hjärna accelererade i hihgsped
En hamburgermeny hamnade på en röd plastbricka. La snabbt upp en strategi.Jag spar min cola så kan jag sitta här ett tag och använda internet.Hunden var väl inte allt för glad över detta beslut ute i bilen. Men årets nya föresats var att alla kunde inte tillfredsställas.

Maten hamnade med en motorvägsfart innanför den blå bomullströjan. Nu skulle det arbetas. Ingen anslutning. Var det falskalarm att WIFI skulle fungera ? Tog en extra runda i den varma lokalen. Nej,det var fritt fram att använda WIFI hur mycket man ville. Provade igen.Det gick bara inte.Tänkte be personalen om hjälp.Men det var många som var hungriga.

Attan också.Var precis på väg att ge upp då ett desperat försök att få kontakt med WIFI lyckades. Det var alltså ett falskalarm när det från början inte gick att få kontakt med rymden.Länge leve envisheten som denna gång vann öover falskalarmet.
PS det var faktiskt gott med en hamburgare med alla tillbehör.

3 kommentarer:

  1. Hahaha...ja dessa hamburgerrestauranger. Tänk att man alltid vill äta hamburgare och pommes, fast det är så jäkla mycket skräp i den maten! Men man blir hungrig bara av att känna lukten! Det var en kul vinkling på falsklarmet. Kanske inte det som jag tänker mig när jag hör ordet, men i alla fall roligt! Cissi

    SvaraRadera
  2. Barnen brukar driva iväg oss till mac Donalds varje gång vi är ute på stan, och det enda alternativet är om vi hittar en restaurang med pannkaka. Så ibland får jag liksom nog!
    Din text var fylld av falsklarm och var både mycket läsvärd och rolig.

    SvaraRadera
  3. rolig text gillar att du hittade så många falsklarm

    SvaraRadera